Zomaar wat foto’s uit het vestingverleden ……

Op deze pagina hebben zijn een aantal foto’s te zien uit het verleden van Gorinchem als garnizoensstad. Mocht u aanvullende informatie hebben over deze foto’s dan horen we dit natuurlijk heel graag. Stuur ons gerust een e-mail aan ons op adres: info@vestinggorinchem.nl.

Boven: Op bovenstaande foto zien we een groep van 6 mannen poserend bij de monumentale bank ter nagedachtenis aan Gerrit Boldingh. Op de achterste rij in het midden staat Simon Willem Donker. Achter de bank zijn de huizen aan de Pompstraat te zien, links net naast de bank staan een aantal kinderen te kijken naar wat er precies gaande is op het Kazerneplein.

Simon Willem Donker, dienstplichtig in Gorinchem (via Kees Donker) (3).jpg

Het 3e regiment vesting artillerie. Foto beschikbaar gesteld door Kees Donker.

Boven: Zittend, links is Simon Willem Donker, die dienstplichtig was in Gorinchem. Op de achtergrond molen Nooit Volmaakt. Foto is heeft volgnummer 31.

Gorinchem Soldaten op Basion X (Foto de Kroon) 1903 (1)

Een groep soldaten op Bastion X in 1903, gefotografeerd met hun muziekinstrumenten door fotograaf G. de Kroon. Foto beschikbaar gesteld door Rob Bartol.

derde-regiment-vestingartillerie-03-08-1909-met-klaas-de-groot-onderste-rij-3e-van-links-met-pijp-via-kees-donker

Derde regiment vestingartillerie op 03-08-1909. Op de onderste rij (derde van links, met pijp) staat Klaas de Groot. Foto is beschikbaar gesteld door Kees Donker.

Gorinchem Soldaten op Basion X (Foto de Kroon) 1903 (2)

Een regiment soldaten poseert voor de foto op Basion X in Gorinchem. Fotograaf G. de Kroon. Deze foto is beschikbaar gesteld door Rob Bartol.

Vestingartillerie 3e regiment op vestingwal (1)

3e regiment vestingartillerie Gorcum poseert op de vestingwal (genummerd A13)

Gorinchem - Katholieke Illustratie 05-07-1913 RK Militairenvereniging viert feest.jpg

De R.K. militairenvereeniging te Gorcum viert feest. Deze foto stond afgedrukt in de Katholieke Illustratie d.d. 05-07-1913

Koninklijke marine opleiding matroos 1921 Buiten de Waterpoort

Opleiding matroos van de Koninklijke Marine, de matrozen en instructeurs werkten op de Hr. Ms. Schorpioen dat sinds 2 juni 1921 in Gorinchem in dienst werd gesteld.

 

katholieke-illustratie-19290227-torpedisten-trachtten-ijs-op-de-merwede-te-laten-springen-copy

In februari 1929 laten de Torpedisten het ijs op de Merwede bij Gorinchem springen om de Rijnaken vrij te maken voor het ijs zal gaan kruien

de-prins-19110304-overlijdensbericht-1e-luitenant-der-artillerie-j-l-n-bosboom

Overlijdensbericht uit het blad De Prins (d.d. 4 maart 1911) n.a.v. het overlijden van 1ste luitenant der artillerie Jan Laurens Nicolaas Bosboom in op 4 februari 1911 (op 24-jarige leeftijd). Hij was in dienst bij het 3e regiment van de vestingartillerie in Gorinchem.

 

Advertenties