Contact

Meer informatie:

info@vestinggorinchem.nl

Werkgroep en webmasters:

werkgroep@vestinggorinchem.nl

Commentaar:

Opbouwende kritiek, verbeteringen, aanvullingen en suggesties zijn van harte welkom.
Gebruik info@vestinggorinchem.nl , of het veld “Geef een reactie”‘ hieronder.

Disclaimer:
De internetsite Vesting Gorinchem is een niet-commerciële site. De inhoud (tekst, afbeeldingen, foto’s en film) wordt niet aangewend voor financieel gewin, maar uitsluitend ter ondersteuning van onze doelstelling (zie de doelstelling onder het hoofd Werkgroep).
Teksten en foto´s op deze site zijn over het algemeen eigendom van de leden van Werkgroep Vesting Gorinchem en zij behouden dus het copyright. Uitsluitend na onze schriftelijke toestemming mogen deze voor uitsluitend niet-commerciële doeleinden worden gebruikt. Vermenigvuldiging van deze afbeeldingen is verboden en beschermd, door nationaal en internationaal recht.

Echter, veel afbeeldingen komen uit archieven en zijn vrij van rechten.
Bij twijfel, raden wij u aan, om met ons contact op te nemen.
Sommige afbeeldingen op deze site, zijn over algemeen gekopieerd van internet.
Wij streven ernaar de bronnen erbij te vermelden, echter zijn deze vaak niet te achterhalen.
Eventuele rechthebbenden kunnen zich bij ons melden. Wij zullen dan graag de maker vermelden, of desgevraagd de afbeelding verwijderen.

Privacy beleid Werkgroep Vesting Gorinchem (WVG)

De werkgroep beheert de volgende persoonlijke gegevens en gaat daarmee om als volgt:

 1. Gegevens van zijn leden: naam, adres, e-mail, telefoonnummer, persoonlijke interesse en (voormalige) functies in de werksfeer.
  Gebruik: deze gegevens worden gebruikt voor de onderlinge correspondentie binnen de werkgroep, maar kunnen ook worden gedeeld met instanties en bedrijven, waar (op projectbasis) mee wordt samengewerkt. Dus bijvoorbeeld de gemeente, verenigingen, stichtingen en bedrijven, die meewerken aan onze projecten, evenementen e.d.
  Indien u lid wordt van de WVG wordt er gevraagd, om per e-mail toestemming te verlenen voor het registreren en gebruiken van deze gegevens. U kunt ten alle tijde per e-mail verzoeken om uw gegevens in te zien, wijzigingen doorgeven of uw toestemming weer opzeggen. Uw gegevens worden dan geheel van de computer van functionaris voor gegevensbescherming van de WVG verwijdert. Echter de WVG is niet verantwoordelijk voor de verwijdering van uw gegevens van opslagmedia van de individuele leden en anderen.
 2. Gegevens van personen, instanties en bedrijven: naam, adres, e-mail, telefoonnummer en functies van personen bij instanties en bedrijven, waarmee de WVG in aanraking komt, die voor de WVG van nut kunnen zijn. Deze gegevens worden verzameld uit de contacten, die de WVG heeft met de betreffende personen. De overige gegevens zijn al min of meer openbaar gemaakt en verkregen van internet, visitekaartjes, informatiebladen e.d.
  De WVG streeft ernaar om discreet met deze gegevens om te gaan en deze alleen aan te wenden voor communicatie betreffende activiteiten in wederzijds belang. Deze gegevens worden niet verder verspreid, tenzij zij reeds gepubliceerd zijn met als doel openbaarheid.
 3. Evenementmedewerkerslijsten: naam, adres, e-mail, telefoonnummer, aanwezigheid, ter beschikking te stellen apparatuur, materiaal, materieel en functie binnen het evenement. Tevens eventuele persoonlijke medische omstandigheden, waar de evenementorganisatie rekening mee dient te houden.
  Deze gegevens worden alleen aangewend in correspondentie betreffende het onderhavige evenement of voor een verzoek tot medewerking aan een volgend evenement.
  Deze gegevens worden verkregen uit vrijwillige registratie per e-mail, van medewerkers voor het evenement.
 4. Lijsten van deelnemers aan cursussen, met naam, e-mail, telefoon en status van betaling.
  Deze gegevens worden gebruikt voor correspondentie met de cursisten en organisatie van de cursus. De cursisten kunnen eventueel ook benaderd worden met de vraag of zij interesse hebben om lid te worden van de werkgroep en/of vestinggids willen worden.
  De registratie gebeurt op vrijwillige basis per e-mail.
 5. Lijsten van deelnemers aan rondleidingen, met naam, e-mail en telefoonnummer.
  Deze gegevens worden gebruikt, om te bepalen of er voldoende, dan wel teveel deelnemers zijn en om contact te zoeken met de deelnemers, wanneer de rondleiding geen doorgang kan vinden, door bijvoorbeeld te slecht weer.
  Registratie gebeurt op vrijwillige basis bij aanmelding voor de rondleiding.
 6. E-mailcorrespondentie.
  E-mailcorrespondentie wordt bewaard in een e-mailprogramma en uiteindelijk in een map, indien de e-mail belangrijke gegevens bevat (zoals afspraken).
 7. Verslagen van interviews met personen.
  Deze personen hebben vrijwillig hun contactgegevens verstrekt. Echter deze gegevens worden niet verspreid, maar uitsluitend gebruikt voor eventuele navraag betreffende de in het interview verstrekte informatie. De in het interview verstrekte informatie wordt aangewend voor het schrijven van geschiedenis.
 8. Een map met e-mail betreffende toestemming tot gebruik van gegevens als hierboven vermeld.

Alle in de punten hierboven beschreven gegevens worden uitsluitend bewaard en eventueel aangewend in het kader van de doelstelling, zie https://vestinggorinchem.wordpress.com/werkgroep/

De WVG streeft ernaar, om gegevens alleen te delen, met instanties en bedrijven, welke aangeven te voldoen aan de privacywetgeving.

Deze gegevens worden niet gedeeld in de Cloud en worden bewaard op de persoonlijke computer van functionaris voor de gegevensbescherming.
Deze computer is beveiligd met gerenommeerde antivirus- en antiphishing software.
Lijsten met naam, adres en contactgegevens zijn beschermd met een wachtwoord.
De functionaris voor gegevensbescherming is Hugo Ouwerkerk, hugo.ouwerkerk@vestinggorinchem.nl

 

 

Advertenties

9 gedachten over “Contact

 1. p.pellikaan ...13-12-37.

  Ik piet pellikaan heeft in de koude oorlog gereden op een peilwagen [radiowagen] 21 maanden van fort vuren – limburg- duitsland- belgie om berichten te verzamelen [gecodeerd] Standplaats was op de kazerne met een man of 16 totaal. Geslapen in mijn jeugd in de kasemat met uitzicht op de Vries-Robbe klok. De auto,s waren Bed-forts -gmc-jeeps -Volkswagen- Opel-captain.Gewoond aan de Spijksedijk , in den draai.

  Like

  1. Hugo Ouwerkerk Berichtauteur

   Beste Piet,

   Bedankt voor je bericht, wij proberen zo veel mogelijk over de Luisterpost en het Radiobataljon te weten te komen, dit is voor ons zeer interessant.
   Dus wij zouden u graag even spreken.
   Ik zal op uw bijgaande “gmail” emailadres verder reageren.

   M.v.g.,
   Hugo Ouwerkerk
   Werkgroep Vesting Gorinchem

   Like

   1. Piet Dekkers

    Beste Hugo,
    Ik zal niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst in November.
    Met vriendelijke Groet

    Piet Dekkers

    Like

 2. Janny Lock

  Ik las over de oplossing om de restanten van het kasteel onderdeel te laten zijn van het hotel. Een mooi voorbeeld hiervan heb ik gezien in het programma ‘De Van Rossem’s’ van het afgelopen seizoen. Zij waren in Keulen en daar is (naar in dacht in de Keulse Dom) over oude muurresten een verhoogd wandelpad aangelegd. Zo kunnen er geen beschadigingen ontstaan door al te enthousiaste bezoekers.
  In Geertruidenberg is een paar decennia geleden een crypte onder de Geertruidskerk ontdekt. Deze hebben ze ook niet meer toegedekt maar er is een ‘zwevende’ vloer gemaakt in het koor en zo kunnen bij openstelling van de kerk de bezoekers de crypte bekijken.
  Het zal u allemaal wel bekend zijn maar ik geef het toch even door.
  Misschien ziet de hoteleigenaar hierin wel een idee om de bevolking van Gorcum en omgeving ter wille te zijn, wat ik stiekem wel hoop.

  Liked by 1 persoon

  1. Hugo Ouwerkerk Berichtauteur

   Beste Jannie,
   Bedankt voor je bericht.
   Ja, van die oplossing in Geertruidenberg heb ik inmiddels gehoord, maar niet zelf gezien.
   Die oplossing is voor ons een laatste redmiddel, wanneer het hotel persé op die plaats gerealiseerd moet worden.
   Het is inderdaad een voordeel, wanneer het zicht op de restanten binnen een gebouw, ter bescherming tegen vandalisme wordt gerealiseerd.

   Like

 3. Henk Lensen

  Op de site wordt verschillende keren gezegd dat de prent van de Blauwe Toren van Jacob van der Ulft uit 1578 dateert. Van der Ulft leefde echter van 1621 tot 1689. Volgens Wikipedia dateert zijn tekening uit 1656.

  Like

  1. Hugo Ouwerkerk Berichtauteur

   Beste Henk,
   Bedankt voor je reactie.
   Het is inderdaad een fout, het is bekend dat Jacob van der Ulft de tekening gemaakt heeft, lang nadat het kasteel was afgebroken.
   Daarom wordt ook aangenomen, dat hij daarin veel fantasie heeft gebruikt.
   Het is alleen de vraag, hoeveel fantasie, want hij zal zijn tekening toch ergens op hebben gebaseerd.
   Zoals Wikipededia beweert, de bekende plattegronden en kaarten.
   Maar misschien waren er wel meer bronnen.
   Volgens de geschiedschrijving waren toen nog steeds diverse resten boven de grond te zien.
   De vraag is o.o. of de bovenhof wel, of niet geheel ommuurd was.
   Op de kaarten lijkt het van niet, maar is ook weer niet heel duidelijk.
   Hopelijk biedt archeologisch onderzoek nog eens meer aanwijzingen.
   Zeer bedankt voor de correctie.

   Like

 4. Henk la Ropi

  Hallo Hugo , ik heb mijn dienstplicht genoten in Kamp Holterhoek bij 898 vbd bat als interceptie telegrafist . Heb daarnaast ook peildiensten gedraaid.. Ik ben zeker van plan langs te komen om te zien hoe het er vroeger aan toe ging . Ook leuk om een keer met de oudere apparatuur kennis te maken .Als ik iets voor jullie kan betekenen , bijv als operator , hoor ik dat graag .

  Mvg , Henk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s